Derfor skal du metallisere

Derfor skal du metallisere

Har du stålkonstruktioner, som står under særlige forhold, eller som du ønsker skal holde længe? Så har du allerede to gode grunde til at vælge at metallisere.

Men lad os lige uddybe fordelene lidt mere. Læs med her i artiklen og bliv klogere på, hvorfor du skal vælge at metallisere.

Hvad er metallisering?

Metallisering er en overfladebehandling af et produkt, ofte en stålkonstruktion, som hjælper til at beskytte produktet i længere tid. Det danner nemlig en “skal” rundt om produktet, så det er denne skal, der tager imod vind og vejr – frem for selve produktet. Smart, ikke?

Metallisering er en form for korrosionsbeskyttelse. Korrosion er det, der opstår, når stål begynder at rustne. Det ser både grimt ud, og så betyder det også, at produktet er slidt. Der findes desuden forskellige grader af korrosionsbeskyttelse (som man også kalder metallisering), som afhænger fuldkomment af, hvilke forhold produktet står under. Et produkt der står udenfor eller tæt ved vand er fx langt mere udsat end et, der står indenfor under tørre forhold.

Det kan være nødvendigt at gennemgå en maleproces af flere omgange forud for metalliseringen, men i nogle tilfælde er metalliseringen nok i sig selv. Dette skal en professionel nok hjælpe dig med at vurdere.

Sandblæsning går forud

I de fleste tilfælde vil du også opleve, at produktet skal sandblæses, før det kan metalliseres. Dette sikrer, at metalliseringen påføres på en modtagelige overflade, hvilket også er med til at påvirke, at metalliseringen holder længere. Hvis overfladen ikke er behandlet tilstrækkeligt, kan det betyde, at metalliseringen bliver grim at se på. Det er derfor vigtigt at få en ekspert til at vurdere, hvad der er nødvendigt at gøre.

Derudover kan en dårlig overflade også betyde, at produktet ikke holder så længe, som det først var tiltænkt.

Efter metallisering

Når metalliseringsbehandlingen er fuldført, kan du vælge at dekorere dit produkt med farve. Ud over at farven kan have et æstetisk formål, kan det faktisk også have et praktisk et. Det kan nemlig beskytte metalliseringen, hvis du vælger at male det over.

Metallisering kan betyde, at dine produkter holder længere, så du faktisk ender med at spare penge i længden.