I vores tid er madspild et kæmpe problem, og det bliver diskuterer meget, hvordan vi bedst muligt forhindrer at spilde god mad. Her er der mange der blot gemmer maden i køleskabet med den indstilling, at det skal de nok få spist en af de kommende dage, men tit ender maden med at blive dårlig selv i køleskabet, og derfor må den smides ud i skraldespanden. Det samme gør sig gældende i både store og små virksomheder, hvor det eksempelvis kan være, at der serveres frokost hver dag eller, at de ansatte selv har mulighed for at medbringe deres egen frokostret. Der ryger også en del god mad i skraldespanden eller køleskabet, som også på et senere tidspunkt ender i skraldespanden, og det er spild af god mad og penge. En løsning for dig med en virksomhed, hvor der ofte serveres mad er derfor en vakuumpakker.
En vakuumpakker er en emballeringsmode, der øger levnemidlers holdbarhed ved eksempelvis at forhindre oxidationsprocesser som harskning. Derudover forhindrer det at pakke maden i vakuum også udtørring af maden, udbredelse af visse fordærvelsesbakterier og madens optagelse af fugt, og netop derfor kan maden stå væsentlig længere, før den bliver dårlig, og derfor er der større mulighed for at gemme det. Du kan eksempelvis – for også at gøre din virksomhed lidt grønnere og spare nogle penge – samle resterne efter hvert måltid og så have en dag, hvor du og sine ansatte kun spiser rester fra ugens forløb.
Udover at en vakuumpakker således er en økonomisk og miljømæssig god løsning for din virksomhed kan en vakuumpakker også bruges i selve madlavningen. Du – eller hvem der nu står for madlavningen i din virksomhed – kan nemlig pakke kødet ind i vakuum og bruge posen til at marinere kødet, så det bliver ekstremt lækkert, smagsfuldt og godt.