Vejledning og gode råd til at forstå aktiehandel

Investering i aktier er blevet utrolig populært på det seneste. Det er blevet lettere end nogensinde før at investere i aktier. Nu behøver man ikke engang at gå i banken for at smide nogle penge i aktier. Internettets udvikling har gjort aktiehandel muligt hjemme fra. Derved kan det gøre lige, når det passer en.

 

Læs mere her for at blive meget klogere på aktiehandel. Det kan være, at man kan mærke en lille investeringshaj nede i maven. Dog kan det være en rigtig god at sætte sig ind i, hvad det i det hele taget går ud på først. Rigtig mange kaster sig ud i det uden rigtigt at vide, hvad de går ind til. Dette kan resultere i store tab af penge. Men det kan selvfølgelig også gå den anden vej.

 

Hvad er en aktie?

Er man en aktionær af en virksomhed, ejer man en del af en virksomheds aktie. Virksomheder gør dette af den simple grund, at de på et eller tidspunkt ofte har brug for at skrabe nogle penge sammen. Derved ”sælger” de en del af virksomheden til nogle personer (aktionærer) gennem aktier. Derved kan man som aktionær håbe på, at aktiens værdi stiger med tiden.

 

En investering i aktier er ikke det samme som investering i obligationer. En obligation er et gældsinstrument. Derved er man garanteret at få sine penge igen. Når man investerer i aktier, bliver man ”medejer” af given virksomhed. Derved må man tage konsekvenserne af, at virksomheden ikke opnår fremgang.

 

Flere forskellige slags aktier

Der findes aktier, som hver især kaldes for ordinære aktier og præferenceaktier. Ordinære aktier er dem, man oftest finder udstedt. Hvis man ser på det lange løb, har ordinære aktier ofte et langt højere afkast end mange andre. Dog modtager man ikke sine penge som aktionær, før kreditorer og lignende har fået betalt. Det gælder, hvis en virksomhed går konkurs.

 

Med præferenceaktier har man oftest ikke stemmeret i virksomheden. Dog kan dette variere alt efter, hvilken virksomhed der er tale om. Investorer kan oftest forvente at få et fast udbytte af præferenceaktier. Hvis virksomheden pludselig går konkurs, får man som præferenceaktionær udbetalt sine penge før alle andre.

 

Her foregår aktiehandel

Aktier kan handles på en børs eller virtuelt. Det smarte ved den virtuelle handel er, at man nemt kan sidde derhjemme og investere. Vil man gerne selv i gang med investering online, kan man til fordel oprette en konto på eToro.